Advertising

Home Repülős, Helikopteres és Űrhajós játékok Szuperhősös játékok Lányos játékok Rajzfilmes játékok Rajzfilmek

Star Wars: Republic Commando

Star Wars: Republic Commando, Star Wars, Szövetség, elit kommandó, fps

A Szövetség oldalán harcolhatunk a játékban, ami a műfaját tekintve FPS, mint az elit kommandó tagja. Ennek a csoportnak a feladatához tartozik, hogy a leglehetetlenebb feladatokat és a legnehezebb küldetéseket végrehajtsa. Csapatban dolgozunk, aminek mi vagyunk, legalábbis a játékban, a vezetője. A parancsnoksággal csak rádión keresztül tartjuk a kapcsolatot.

Star Wars: Republic Commando
Mivel mi vagyunk a főnök, ezért a többiek elvárják, hogy egyértelmű parancsokat kapjanak a legmelegebb helyzetekben is, mind a három katona számít rád. A program segítségével kell megtalálni azokat a stratégiai pontokat, amit egy hologrammal jelöl ki számunkra. Ezek után egy kézjellel tudjuk az egyik emberünket az adott helyre vezényelni. A csatahelyzetben a katonákat eloszthatjuk, hogy hatékonyabban tudjunk védekezni.

A játékban nem csak a harc tartozik a feladataink közé, hanem csapdákat kell elhelyezni, számítógépeket kell feltörni, robbanószereket kell kihelyezni különféle helyekre. Ezeket a dolgokat saját magunk is elvégezhetjük, de ha úgy gondoljuk, akkor egy katonát is megbízhatunk a csapatból, hogy végezze el az aktuális feladatot.

Az tény, hogy nekünk okosabban megy a harc, viszont a precizitás terén nem tudjuk felvenni a versenyt a mesterséges intelligenciával. Amikor takarékoskodni kell a lőszerrel, vagy egy bombát kell elhelyezni, azt biztosan tökéletesebben oldja meg, mint mi. Ezzel együtt, nem szabad lebecsülni a képességeit a katonáinknak. Hatásosan és nem kockáztatva harcolnak és a parancsokat is azonnal végrehajtják. A társainkkal rádión keresztül tudjuk a kapcsolatot tartani. Érdemes figyelni a forgalmazást, sokszor hatalmas poénokat engednek az éterbe.
Az energiánk igen gyorsan fogy, akár pillanatok alatt is lenullázódhat. Még az a jó, hogy elég sűrűn lehet találni állomásokat, ahol a készleteinket újra tölthetjük.

Fontos tudni, hogy nem mindegy, hogy melyik ellenséghez, melyik fegyvert használjuk. Egy droid amortizációjához, a hagyományos fegyverből, akár több tárat is belelőhetünk, míg a lézerrel két-három találat is megteszi. A játékban, egyszerre csak egy fegyvert tudunk birtokolni. Egyébként az arzenál komoly. A hagyományos lézerpuska, sorozatlövő változata, snipper puska, gránátvető, rocket launcher... A hagyományos puskaporos fegyvereket is találunk. Utóbbihoz viszont kevés lőszer van, ezért nem igazán hatékony a használata.

Összességében elmondható, hogy, ha figyelembe vesszük, hogy a játék mikor jelent meg, akkor az akkori FPS játékok közül kiemelkedik, ami a grafikát és a mesterséges intelligenciát illeti. Igazi Star Wars hangulatot idéző játék.

hirdetés


képek